Back to Top
Skip to Site Search Skip to Utility Nav Skip to Top Nav Skip to Left Nav Skip to Content
Close Main Menu

Standard Class Times

Below you will find the standard class times and days for fall / spring and summer semesters. Deviations from standard class times and days require the approval of the appropriate dean and the Office of Academic Affairs.

Fall/Spring Full-Session Courses (3 Semester Hours)

In order to honor unique aspects of various campuses, some of the times listed may be restricted (to or from) scheduling on a given campus.  For example, if there is only one section of a course in Dahlonega, the course needs to be scheduled so that it does not conflict with the Corps of Cadets drill time on Monday from 3:30 p.m. – 5:00 p.m.

Three-day a week classes

Monday, Wednesday, and Friday
8:00 a.m. – 8:50 a.m.
9:00 a.m. – 9:50 a.m.
10:00 a.m. – 10:50 a.m.
11:00 a.m. – 11:50 a.m.
12:00 p.m. – 12:50 p.m. [Open meeting time-All Campuses]
1:00 p.m. – 1:50 p.m.
2:00 p.m. – 2:50 p.m.
3:00 p.m. – 3:50 p.m. 

Two-day a week classes

Monday and Wednesday
4:00 p.m. – 5:15 p.m.
5:30 p.m. – 6:45 p.m.
7:00 p.m. – 8:15 p.m.
8:30 p.m. – 9:45 p.m.

Tuesday and Thursday
8:00 a.m. – 9:15 a.m.
9:30 a.m. – 10:45 a.m.
11:00 a.m. – 12:15 p.m.
12:30 p.m. – 1:45 p.m.
2:00 p.m. – 3:15 p.m.
3:30 p.m. – 4:45 p.m.
5:30 p.m. – 6:45 p.m.
7:00 p.m. – 8:15 p.m.
8:30 p.m. – 9:45 p.m.

One-day a week classes

Monday*
4:00 p.m. – 6:40 p.m.
7:00 p.m. – 9:40 p.m.

Tuesday*
7:00 p.m. – 9:40 p.m.

Wednesday*
4:00 p.m. – 6:40 p.m.
7:00 p.m. – 9:40 p.m.

Thursday*
7:00 p.m. – 9:40 p.m. 

Notes:

Deviations from standard class times and days require the approval of the appropriate dean and the Office of Academic Affairs.

Two and four semester hour courses should be scheduled so that start times match the start time of one of the periods provided above. 750 minutes of instructional time (including the two-hour final) are required per semester credit hour. Class times should be at least 50 minutes and, if more than 100 minutes, should include a break.

*One-day a week classes meet 160 minutes with a break of approximately 10 minutes during the scheduled class time.

 

Summer 2019 Class Times

Maymester May 13-31, 2019  

Holiday: Monday, May 27; All classes meet five days per week.

3 Credit Hour Courses

14 days
160 min class + 10min break =
2 hour 50 min class

8:00 a.m. – 10:50 a.m.
11:00 a.m. - 1:50 p.m.
2:00 p.m. - 4:50 p.m.

Contact minutes=2250

Exam the last day of class

2 Credit Hour Courses

14 days
107 min class + 10 min break =
2 hour class

8:00 a.m. - 10:00 a.m.
11:00 a.m. - 1:00 p.m.
2:00 p.m. - 4:00 p.m.

Contact minutes = 1500
Exam the last day of class

1 Credit Hour Course

14 days
55 min class

8:00 a.m. - 8:55 a.m.
9:00 a.m. - 9:55 a.m.
10:00 a.m. - 10:55 a.m.
11:00 a.m. - 11:55 a.m.
12:00 p.m. - 12:55 p.m.
Etc.

No breaks included
Contact minutes =750
Exam last day in class

Long Session:  June 3- July 31;  Exams August 1 & 2

Holiday July 4 - 5

4 Credit Hour Course

Meets Monday-Thursday
34 days
85 min class

8:00 a.m. - 9:25 a.m.
10:00 a.m. -11:25 a.m.
12:00 p.m. -1:25 p.m.
2:00 p.m. - 3:25 p.m.
4:00 p.m. - 5:25 p.m.
6:00 p.m. - 7:25 p.m.
8:00 p.m. - 9:25 pm

No break included
Contact minutes = 3000 including 2-hour final exam period

 

3 Credit Hour Course

Meets Monday/Wednesday (18 days)
2 hour and 15 min class
OR
Tuesday/Thursday (16 days)
2 hour and 30 min class

8:00 a.m. - 10:30 a.m.
11:00 a.m. – 1:30 p.m.
2:00 p.m. – 4:30 p.m.
5:00 p.m. – 7:30 p.m.
8:00 p.m. – 10:30 p.m.

15 minute break
Contact minutes 2250, including 2-hour exam period

2 Credit Hour Course

Meets Monday/Wednesday (18 days)
80 minute class
OR
Tuesday/Thursday (16 days)
90 minute class

8:00 a.m. – 9:30 a.m.
10:00 a.m. – 11:30 a.m.
12:00 p.m. – 1:30 p.m.
2:00 p.m. – 3:30 p.m.
4:00 p.m. – 5:30 p.m.
6:00 p.m. – 7:30 p.m.

No break
Contact minutes = 1500, including 2-hour exam period

Short Session I:  May 13 - June 19, 2019; Exams June 20 - 21, 2019

Holiday: Memorial Day, May 27

Short Session II: June 24 - July 31, 2019; Exams August 1 - 2, 2019

Holiday:  July 4 - 5

5-Day Schedule

Meets Monday - Friday

4 Credit Hour Course

First Session 27 days; Second Session 26 days
115 minute class + 10 minute break =
2 hour 5 min class

8:00 a.m. – 10:00 a.m.
10:30 a.m. – 12:30 p.m.
1:00 p.m. – 3:00 p.m.
3:30 p.m. – 5:30 p.m.
6:00 p.m. – 8:30 p.m.

Contact minutes = 3000, including 2-hour final exam period

3 Credit Hour Course

First Session 27 days; Second Session 26 days
85 minute class + 10 minute break =
1 hour 35 min class

8:00 a.m. – 9:35 a.m.
10:00 a.m. -11:35 a.m.
12:00 p.m. – 1:35 p.m.
2:00 p.m. – 3:35 p.m.
4:00 p.m. – 5:35 p.m.
6:00 p.m. – 7:35 p.m.
8:00 p.m. -9:35 p.m.

Contact minutes = 2250, including 2-hour final exam period

4-Day Schedule

Meets Monday - Thursday

3 Credit Hour Course

22 days
100 minute class + 10 break =
1 hour 50 min class

8:00 a.m. – 9:50 a.m.
10:00 a.m. -11:50 a.m.
12:00 p.m. – 1:50 p.m.
2:00 p.m. – 3:50 p.m.
4:00 p.m. – 5:50 p.m.
6:00 p.m. – 7:50 p.m.
8:00 p.m. - 9:50 p.m.

Contact minutes = 2250 , including 2 hour final period

2 Credit Hour Course

22 days
65 min class
No break

8:00 a.m -9:05 a.m.
10:00 a.m. – 11:05 a.m.
12:00 a.m. – 1:05 p.m.
2:00 p.m. – 3:05 p.m.
4:00 p.m. – 5:05 p.m.
6:00 p.m. – 7:05 p.m.

Contact minutes = 1500, including 2 hour final exam period

UNG follows Section 508 Standards and WCAG 2.0 for web accessibility. If you require the content on this web page in another format, please contact the ADA Coordinator.

Back to Top